LUMIRAX

- d e s i g n   v e r l i c h t i n g -

 

Home Reactie Overzicht Zoeken Contact

Nieuws

Laatste nieuws

14-december-2012: Lumirax sfeerlampen sieren opening TWS

Op 14 december vierde TWS Technologies, onderdeel van de TWS groep uit Twello, haar 10-jarig bestaan en de officiele ingebruikname van het nieuwe pand. Twee Lumirax sfeerlampen van het type Orion Large zorgden voor een extra feestelijke entree van het pand.

 

 

01-december-2011: Lumirax sfeerlampen op kerstmarkt 2011

Geheel volgens traditie zullen wij ook dit jaar van de partij zijn op kerstmarkt tijdens het Dickens Festijn in Deventer.

Van donderdag 15 t/m zaterdag 17 december zijn onze sfeerlampen opnieuw te bewonderen op het terras van de kerstmarkt in de Grote Lebuinuskerk. Klik hier voor meer informatie over de kerstmarkt.

 

 

Het programma van het complete Dickens Festijn kunt u hier vinden.

 

Nieuws archief

 

10-oktober-2010: Lumirax sfeerlampen nu ook met LED verlichting

De sfeerlampen van type Orion Large en Auriga Large zijn vanaf heden ook leverbaar met energie zuinige LED verlichting. Uiteraard is deze LED verlichting traploos dimbaar, net als de gloeilampen en spaarlampen die al eerder gebruikt konden worden in de sfeerlampen. Voor de andere typen sfeerlampen zijn er helaas momenteel nog geen geschikte dimbare LED lampen beschikbaar. Gezien de ontwikkelingen op de markt verwachten wij echter dat dit niet lang meer zal duren.

Klik hier voor meer informatie over de LED mogelijkheden voor onze sfeerlampen.

 

01-december-2009: Lumirax sfeerlampen opnieuw op kerstmarkt

Van 17 t/m 19 december zijn onze sfeerlampen opnieuw te bewonderen op de kerstmarkt van het Dickens Festijn in Deventer. Locatie: het terras op de kerstmarkt in de Grote Lebuinuskerk. Op dit terras midden in de kerk kunnen de marktbezoekers even hun benen laten rusten en genieten van de kerstversnaperingen en optredens van de diverse muziekensembles en koren. Lumirax gaat met een aantal Orion sfeerlampen dit terras een extra sfeervol en kerstelijk tintje geven. Hoewel het Dickens Festijn zelf pas op 19 en 20 december plaats vindt, is de kerstmarkt al geopend vanaf donderdag 17 december 14:00 uur.

 

13-maart-2009: Lumirax op Woonidee NL beurs

Van 18 t/m 22 maart is Lumirax aanwezig op de Woonidee NL beurs in Utrecht. Woonidee NL is een hippe, toegankelijke woonbeurs met veel verrassende woonideeŰn, de laatste trends, alle woonstijlen, veel gratis tuin- en interieuradvies en veel creatieve woonworkshops.

Locatie van Lumirax sfeerlampen: het centrale terras in hal 1 van het Jaarbeurs complex. Op dit terras midden, in de grootste hal van de Woonidee NL beurs, kunnen de bezoekers even hun benen laten rusten en bijkomen van alle indrukken. Lumirax zal dit terras opsieren met een aantal sfeerlampen van het type Orion Large en Orion Medium.

 

 

 

01-maart-2009: Sfeerlampen nu ook leverbaar met spaarlampen

Vanaf vandaag kunnen wij onze sfeerlampen ook leveren met intern spaarlampen in plaats van gloeilampen. Lumirax loopt daarmee vooruit op het besluit van het Europees parlement van vorig jaar dat voorschrijft dat er vanaf september 2012 in Europa geen gloeilampen meer verkocht mogen worden.

 

Tot voorheen gingen dimmer en spaarlamp niet samen. De techniek staat echter niet stil, en er zijn nu spaarlampen op de markt die met een 'normale' dimmer kunnen worden gedimd. We hebben deze 'dimbare' spaarlampen uitvoerig getest in combinatie met haar sfeerlampen en ze OK bevonden.

Voordelen van spaarlampen ten opzichte van gloeilampen:

  •  Ze gaan ongeveer 10x zo lang mee (10.000 uur ipv 1.000 uur)

  •  Ze gebruiken veel minder vermogen (factor 4 Ó 5) en zijn daardoor beter voor de portemonee en het millieu

  •  Ze worden een stuk minder warm, wat weer beter is voor de plant

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er ook een paar nadelen zijn:

  •  In laag vermogenstand kunnen de spaarlampen licht zoemen.

  •  Speciale gebruiksaanwijzing: de spaarlampen moeten ongeveer een minuut opwarmen voordat lichtopbrengst maximaal is.

  •  Defecte spaarlampen vallen onder categorie 'klein chemisch afval', ze mogen dus niet in glascontainer of bij het restafval.

  •  Aanschafprijs is een stuk hoger.

Hoewel spaarlampen qua aanschaf dus duurder zijn dan gloeilampen, wordt het prijsverschil op termijn meer dan terugverdiend door de langere levensduur en het lagere energieverbruik.

De meerprijs per sfeerlamp is afhankelijk van het aantal lichtpunten intern in de sfeerlamp, klik hier voor details.

 

De spaarlampen die we momenteel kunnen leveren zijn op basis van gasontladingstechnologie. Op termijn hoopt Lumirax haar lampen ook te kunnen uitrusten met spaarlampen op basis van LED technologie. Hiermee is een nog langere levensduur en nog lager energiegebruik te realiseren.

 

11-december-2008: Lumirax sfeerlampen geven kerstmarkt extra sfeer

Van 18 t/m 20 december zijn onze sfeerlampen te bewonderen op de kerstmarkt van het Dickens Festijn in Deventer.

Locatie: het terras op de kerstmarkt in de Grote Lebuinuskerk. Op dit terras midden in de kerk kunnen de marktbezoekers even hun benen laten rusten en genieten van de kerstversnaperingen en optredens van de diverse muziekensembles en koren. Lumirax gaat met een aantal Orion sfeerlampen dit terras een extra sfeervol en kerstelijk tintje geven.

 

(klik op foto voor uitvergroting)

 

(klik op foto voor uitvergroting)

 

Hoewel het Dickens Festijn zelf pas op 20 en 21 december plaats vindt, is de kerstmarkt al geopend vanaf donderdag 18 december 14:00 uur.

 

24-november-2008: Verkoopstrategie gewijzigd

Lumirax heeft haar verkoopstrategie gewijzigd. Vanaf nu zijn onze producten alleen nog bij Lumirax zelf te verkrijgen, via deze website. Het dealermodel zoals we dat een jaar lang gevoerd hebben, heeft niet het succes gebracht waarop we hadden gehoopt. Daarom hebben we besloten om per november 2008 onze sfeerlampen zelf aan de eindklanten te gaan verkopen. Op de prijzenpagina zijn vanaf vandaag de prijzen voor de sfeerlampen en accessoires te vinden. De bestelpagina kan worden gebruikt om producten te bestellen.

 

 

01-maart-2008: Nieuwe werkplaats

De verhuizing naar de nieuwe atelier in Klarenbeek is compleet. Vanaf vandaag aanzienlijk meer werkruimte voor het maken  van onze sfeerlampen en voor de opslag van materialen. Het kantoor en postadres blijft aan het Kasteel 315 in Apeldoorn.

 

21-februari-2008: Lumirax modellen geregistreerd bij BBIE

De modellen van de Orion en Auriga sfeerlampen zijn vandaag ingeschreven bij het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom (BBIE) in Den Haag. Het BBIE is de officiŰle instantie in de Benelux voor de registratie van merken en modellen. Daar waar uitvindingen beschermd kunnen worden door patenten en octrooien, biedt het BBIE de mogelijkheid om merken en modellen te registreren. Deze registratie kan de originele ontwerper van de modellen helpen bij het beschermen van zijn intellectueel eigendom in juridische processen tegen partijen die proberen zijn modellen na te maken.

 

 De Lumirax ontwerpen zijn ingeschreven in het BBIE depot onder nummer 37401-01 en 37401-02. Klik hier voor meer informatie over het registreren van modellen en merken.

 

 

10-september-2007: Nieuwe website operationeel

 

Vanaf vandaag is de nieuwe Lumirax website operationeel. In eerste instantie alleen in het Nederlands, de Engelstalige versie zal spoedig volgen. Alle Lumirax producten zijn nu op de website te vinden, inclusief detailfoto's en beschrijvingen. Nieuw zijn o.a. een partnerpagina met informatie over onze partners en hun producten. Op de downloadpagina zijn nu ook technische specificaties en gebruiksaanwijzingen van onze sfeerlampen te downloaden. Laat ons weten wat je vindt van de nieuwe website ! Reacties graag via het reactieformulier of middels een e-mail naar webmaster@lumirax.com.

14-juli-2007: Auriga productlijn toegevoegd aan assortiment

(klik op foto voor uitvergroting)

Met trots presenteert Lumirax de nieuwe Auriga productlijn. Deze tweede productlijn bestaat uit een aantal sfeervolle hanglampen in diverse formaten. De nieuwe lijn is vernoemd naar het Auriga sterrenstelsel welke qua vorm overeenkomt met contouren van deze fraaie nieuwe sfeerlampen. De Auriga lijn is opgezet in dezelfde stijl en met dezelfde materialen als de bestaande Orion lijn van standlampen. Ook van de Auriga lijn zijn er drie formaat-varianten verkrijgbaar; De Auriga Small, de Auriga Medium en de Auriga Large.

Net als bij de Orion lijn vormt een fraai vurenhouten frame volgens in de speciale 'gedraaide-pyramide' vorm de basis van de sfeerlamp. Middels een metalen ketting kan een Auriga sfeerlamp in het interieur worden opgehangen. Een dimmer met aan/uitschakelaar is vernuftig geintegreerd in de punt van de sfeerlamp en maakt het mogelijk de hoeveelheid licht aan te passen aan de omgeving. Uiteraard zijn ook de Auriga sfeerlampen voorzien van bloempotten om het groene en sfeervolle totaalbeeld compleet te maken.

20-april-2007: Orion productlijn gereed

 

De eerste Lumirax productlijn is gereed! Na lange periode van ontwikkeling en verbetering is het dan eindelijk zo ver. De Orion lijn bestaat uit een drietal prachtige standlampen; de kleinste ('Small', ▒38 cm hoog) is bedoeld als dressoirlamp voor in de woonkamer; de middelgrote 'Medium' (▒100 cm hoog) als vloerlamp in diezelfde huiselijke omgeving; het grootste model ('Large', ▒170 cm hoog)  is speciaal ontworpen voor grotere (openbare) ruimtes en gebouwen. De Orion sfeerlampen vertonen qua uiterlijke vorm duidelijk overeenkomsten met de contouren van het Orion sterrenstelsel waar zij naar vernoemd zijn.

De basis van alle Orion sfeerlampen vormt een vurenhouten frame van latjes van diverse lengtes en diktes. Deze latjes zijn gestapeld volgens een speciaal wiskundig algoritme, wat het frame de unieke 'gedraaide-pyramide' vorm geeft. Door de openingen tussen latjes in treedt het sfeerlicht naar buiten, over de volledige hoogte van de sfeerlamp. De bekleding van de sfeerlampen is van speciale lichtdoorschijnende stof die een warm en sfeervol lichtbeeld geeft zonder de locatie van de interne lichtbron te verraden. De hoeveelheid licht van de Orion sfeerlampen zijn naar wens aan te passen met behulp van de snoerdimmer. Aan de bovenzijde van alle Orion lampen bevindt zich een ge´ntegreerde bloempot voor plaatsen van een plant of een fraai kunst- of droogboeket.

(klik op foto voor uitvergroting)

30-maart-2007: Eerste Lumirax producten te zien op flora beurs in Naaldwijk

Op de FloraHolland Trade Fair vakbeurs, gehouden van 7 t/m 9 maart 2007 in Naaldwijk, waren voor het eerst een aantal Lumirax producten te bewonderen. Het betrof hier prototypes van het de eerste productlijn.

 

(klik op foto's voor uitvergroting)

Met dank aan Peter Weerdenburg voor de foto's en het beschikbaar stellen van standruimte.


ę Copyright 2006-2013 Lumirax - Alle rechten voorbehouden.
Laatst gewijzigd: 07-jan-2013